Ook hengelsport klaagt over waterplanten

LELYSTAD • Wo 21 juni 2017 | 11:09 • Woensdag 21 juni 2017 | 11:09
Waterplanten zijn niet alleen voor de roeiers van Pontos in Lelystad een probleem. Ook Hengelsportvereniging Lelystad-Dronten (HVLD) klaagt over de wildgroei aan groen in het water. Het is zelfs zo erg dat de club voor wedstrijden zich genoodzaakt voelt om uit te wijken naar locaties buiten de stad.

"Het is niet bevisbaar rond Lelystad," zegt secretaris Ger Gilissen. "Het is van de zotte dat wij bijvoorbeeld de Polderkampioenschappen in augustus niet meer in onze eigen polder kunnen houden." De sportvissers zijn inmiddels in overleg met de gemeente en het Waterschap Zuiderzeeland om te kijken naar een oplossing voor dit probleem.

Maandag kwam in het nieuws dat roeivereniging Pontos uit Lelystad een beroep doet op het Waterschap om meer te doen tegen de waterplanten. De roeiers hebben soms moeite op gang te komen doordat hun roeispanen verstrikt raken in de planten. Het Waterschap heeft in dit geval al toegezegd om er snel iets aan te doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel