PVV: geen vertrouwen meer in burgemeester en wethouders

Almere 23 juni 2017
De PVV in Almere heeft vrijdagmorgen een motie van wantrouwen tegen het college van burgemeester en wethouders ingediend. Volgens fractievoorzitter Toon van Dijk is dat gebeurd naar aanleiding van het raadsvoorstel voor de begroting van de Floriade. "We zien dat het college nog meer belastinggeld in het prestigeproject Floriade wil pompen. De PVV is daarop tegen."

Donderdagavond sprak de gemeenteraad over het voorstel om in totaal 11,6 miljoen euro voor de Floriade uit te trekken. Van dat geld worden ambtenaren betaald en worden deskundigen en adviseurs ingehuurd. Volgens Toon van Dijk wilde de PVV de bespreking van het voorstel nog netjes afwachten, maar is donderdag na afloop van de Politieke Markt in een extra fractievergadering besloten dat de maat nu vol is. 

"Floriade zorgt voor blinde vlek"
“Dit college blijkt niet bij machte om als een goed huisvader over de het geld van de burgers in onze stad te waken. De Floriade zorgt voor een blinde vlek bij onze bestuurders. De PVV heeft er geen enkel vertrouwen in dat dit in de komende 5 jaar anders zal gaan en we voorzien dan ook dat de Floriade nog veel meer extra belastinggeld zal gaan kosten.''  De PVV zegt daarom geen andere mogelijkheid te zien dan het vertrouwen in het college op te zeggen. 

Omdat er volgende week geen reguliere Politieke Markt is, zal de motie over twee weken pas in de plenaire vergadering behandeld worden.

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer