Vragen van VVD over weigering opnemen aangifte

Almere 26 juni 2017
De VVD in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld om erachter te komen waarom de politie een aangifte heeft geweigerd. De moeder van een 11-jarig meisje wilde aangifte doen, nadat haar dochter in de supermarkt werd gefilmd door een oudere man. De man zou het meisje ook hebben gevolgd. De VVD zegt zeer verbaasd te zijn dat de politie de aangifte van de moeder niet heeft opgenomen.

“De VVD heeft herhaaldelijk aandacht gevraagd voor het feit dat inwoners van Almere met enige regelmaat geconfronteerd worden met een weigerachtige houding van de politie om aangifte op te nemen. Het is namelijk onaanvaardbaar dat het beeld bij slachtoffers bestaat, zeker in dit soort ernstige situaties, dat de politie geen aangifte opneemt", aldus fractieassistent Ulysse Ellian.

De politie zegt tegen Omroep WNL- dat een interview met de moeder en het 11-jarig meisje heeft gehad  - dat de aangifte niet is opgenomen omdat er geen sprake is van een strafbaar feit. “Iemand filmen mag gewoon”, aldus een woordvoerder. De politie is inmiddels wel gestart met een onderzoek omdat vorig jaar een vergelijkbaar incident plaatsvond. Ze gaan het gesprek met de filmer aan en kijken of hij bij de hulpverlening bekend is.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer