HISWA te water komt naar Lelystad

Lelystad 28 juni 2017
De 'HISWA te water'-beurs verlaat Amsterdam en komt naar Lelystad. De bootshow die ieder jaar plaatsvindt in de eerste week van september kiest daarmee voor een nieuwe koers.

Omdat er in Amsterdam-Noord veel werkzaamheden zijn is er weinig tot géén ruimte om daar uit te breiden. Ook de parkeerfaciliteiten voor bezoekers zijn onvoldoende volgens directeur Paul Boomsma. 

"Lelystad is voor ons de perfecte locatie", aldus Boomsma. "Er is hier voldoende parkeergelegenheid en bovendien is er ruimte om te varen en demonstraties te houden". Volgens de directeur willen veel bezoekers van de beurs vooral 'een beleving', dus zelf met boten varen. In Amsterdam was het vooral 'bootjes kijken'.

Bataviahaven, waar het evenement gaat plaatsvinden, is uiteraard blij met de komst van de watersportbeurs. "We hebben al eerder geprobeerd om ze naar Lelystad te halen", zegt Joop van Diest, directeur van de Bataviahaven. "Dat is eerder niet gelukt en nu wel. Natuurlijk ben je dan trots."

De beurs wordt volgend jaar voor het eerst in Lelystad gehouden. Van 4 tot 9 september worden er zo'n 250 boten verwacht en ongeveer 25.000 bezoekers.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer