Media036 eist rectificatie van Almere Deze Week

Almere 27 juni 2017
De voormalige lokale omroep Media036 wil dat de krant Almere Deze Week een artikel van 7 juni rectificeert. Dat eisten de omroep en haar oud-bestuurders Willem Miermans en René Eijbergen dinsdag tijdens een kort geding. 

"Roddel en achterklap"
Ze zijn van mening dat in het bewuste artikel de eer en goede naam van Media036 en de bestuursleden is aangetast. Er zou te weinig onderzoek zijn gedaan en geen hoor- en wederhoor zijn toegepast. Volgens Media036 is het artikel is dan ook gebaseerd op ‘roddel en achterklap’.

De schrijvers van het artikel zijn er volgens de omroep bewust op uit geweest om Media036 en de voorzitter en penningmeester zwart te maken. Er zouden tal van beweringen in worden gedaan die onjuist zijn en die weerlegd hadden kunnen worden. Het gaat onder meer om de stelling dat oud-sportpresentator Peter van de Rijt duizenden euro’s van de omroep tegoed heeft en dat ook andere schuldeisers onbetaald zijn gebleven. “Van de Rijt is ons juist geld schuldig, en alle ons bekende schuldeisers zijn betaald”, is het weerwoord.

Vooral Willem Miermans zou veel last hebben van de publicatie. In zijn andere zakelijke activiteiten zouden mensen niet meer met hem in zee willen gaan.

"Wel bronnenonderzoek gedaan"
De advocaat van de krant zegt dat er wel degelijk voldoende bronnenonderzoek is gedaan. Zij wijst erop dat Media036 al sinds de oprichting in 2014 bij het publiek, in de gemeenteraad en in andere media meermalen onderwerp van discussie is geweest. “De eer en goede naam was al aangetast door publieke ophef”, aldus de advocaat van de krant.

Angstcultuur
Behalve oud-presentator Van de Rijt en een oud-vrijwilliger zijn er volgens de advocaat nog meer bronnen die bevestigen dat er veel mis was bij de omroep. Ook zou er een angstcultuur heersen. De bronnen willen niet bij naam genoemd worden.

De krant zou voor het artikel ook openbare stukken hebben geraadpleegd, zoals gemeentelijke informatie. In het verleden zou Media036 te kennen hebben gegeven geen contact meer met de krant te willen.

Tot slot stelde de advocaat dat het artikel een opiniërend, samengesteld stuk is, waarvoor geen weerwoord vereist is. De rechter doet op 11 juli uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer