Bezoek koninklijk paar trekt duizenden mensen

Flevoland 29 juni 2017
Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Flevoland is voorbij. Het bezoek werd afgesloten in Dronten. Duizenden mensen ontvingen het koninklijk paar op het Meerpaalplein. 

In de Meerpaal bekeken ze een Dagatelier, waar jongeren met een beperking kunst beoefenen zoals schilderen en beeldhouwen. Daarna was er een informeel samenzijn met de belangrijkste betrokkenen en de organisatoren van de dag. 

Aan het begin van de middag was het koninklijk paar in Nagele, waar in het museum werd verteld over de geschiedenis van het dorp. Ook sprak het koninklijk paar met een aantal inwoners en agrariërs over het leven in Nagele en hoe het zit met de sociale samenhang en de voorzieningen in het dorp.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben daarvoor een bezoek gebracht aan Windpark Noordoostpolder. Het park met 86 molens is net vorige week geopend. 

Het streekbezoek van het koninklijk paar begon op Urk. Daar werden ze verwelkomd door onder anderen commissaris van de Koning Leen Verbeek en de burgemeester van Urk, Pieter van Maaren.  

Vervolgens zijn ze toegezongen door Geke's Tiental met een lied dat speciaal voor de vijftigste verjaardag van de koning is gemaakt. 

Het paar ging ook naar het Maritiem Onderwijscentrum. In de praktijklokalen lieten studenten, vissers en oud-vissers zien wat er op die opleiding allemaal wordt geleerd.

In ons liveblog kan je alle gebeurtenissen van vandaag nog eens terugzien. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer