Verdachte aangehouden na groot witwasonderzoek

ALMERE • Do 29 juni 2017 | 16:15 • Donderdag 29 juni 2017 | 16:15
De politie heeft een Almeerder van 25 aangehouden in een groot onderzoek naar verdovende middelen en witwassen. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden en werd er onder meer 70.000 euro en een vuurwapen gevonden.

De arrestaties vonden afgelopen maandag in de vroege ochtend plaats. Er werd een aantal invallen gedaan in woningen en horecazaken in Rotterdam, Amersfoort, Den Haag, Barendrecht, Amsterdam. Ook vond er een inval in een Almeerse woning plaats.

Het Openbaar Ministerie en de politie vermoeden dat in deze zaak grote sommen geld, vermoedelijk afkomstig uit de handel in verdovende middelen, zijn geïnvesteerd in twee restaurants in Amsterdam.

De aangehouden verdachten hielden zich mogelijk bezig met voorbereidingen van de invoer van drugs en witwassen. Vijf van de acht zitten nog vast. De Almeerder en twee anderen zijn vrijgelaten, maar blijven nog wel verdacht. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel