Internetprovider Solcon overgenomen door KPN

DRONTEN • Do 29 juni 2017 | 22:49 • Donderdag 29 juni 2017 | 22:49
Internetprovider Solcon uit Dronten is overgenomen door KPN. Solcon gaat onder KPN verder als zelfstandige afdeling en ook de merknaam blijft bestaan. Dat heeft KPN donderdag bekendgemaakt

Solcon is opgericht in 1996 en telt op dit moment ongeveer 45.000 klanten. Het heeft zo'n 75 medewerkers in dienst. Zij zullen meegaan naar KPN. 

De Drontense internetprovider staat vooral bekend om zijn internetfilter. Daarmee kunnen klanten er zelf voor kiezen websites te blokkeren die zij onwenselijk vinden. Klanten van Solcon gebruiken het internetfilter om bijvoorbeeld hun kinderen te beschermen tegen sites met daarop erotiek of geweld.

"We staan aan de vooravond van een nieuwe groeifase waarin we een groot aantal klanten onze diensten kunnen gaan aanbieden. Wij zien in KPN de juiste partner om deze groei succesvol te laten plaatsvinden." aldus Solcon-oprichter Peter van Vlies. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel