Jeugdkorps Showband Urk trapt taptoe af

EMMELOORD • Za 1 juli 2017 | 20:47 • Zaterdag 1 juli 2017 | 20:47
De taptoe in Emmeloord werd zaterdagavond druk bezocht. De tribune van SC Emmeloord zat vol, mensen stonden en zaten ook langs de randen van het veld. Op dat veld lieten de verschillende showbands zich van hun beste kant zien. 

Een eigen korps heeft Emmeloord niet meer. "Dat is toch wel jammer," laat Bertus Ritsema van de organisatie weten. "Drie jaar geleden bestonden ze nog wel en waren ze er natuurlijk bij." Het enige Flevolandse korps dat er zaterdag wel bij was, was het Jeugdkorps van Showband Urk. Verder kwamen de korpsen uit Zwolle, Opende, Sassenheim en Kampen. 

In 2012 werd de oude traditie van een taptoe in Emmeloord weer nieuw leven ingeblazen. Normaal gesproken wordt het evenement om de twee jaar gehouden, maar vorig jaar ging het door omstandigheden niet door. De organisatie vond dit jaar ook een mooie tijd, omdat het voor Emmeloord ook een jubileumjaar is met '75 jaar droog'. Wanneer de volgende taptoe wordt gehouden is nog onduidelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel