Positieve reacties op samenwerking ziekenhuizen NOP

Noordoostpolder 3 juli 2017
De aangekondigde samenwerking tussen de twee ziekenhuizen in Noordoostpolder is enthousiast ontvangen. Wethouder Hennie Bogaards ziet het als een belangrijke stap vooruit en een kans om de zorg dichtbij te houden.

Volgens Berend Jansen van huisartsenorganisatie Medrie in Flevoland is de samenwerking goed voor de patiënt, omdat hierdoor de kwaliteit en het aanbod van de zorg verbetert. Jansen ziet de samenwerking ook als een noodzakelijke stap, omdat het voor de twee kleine ziekenhuizen onhaalbaar is om onafhankelijk naast elkaar te bestaan. 

Samenwerking vanaf januari
Maandag kondigden de MC Groep en het Antoniusziekenhuis aan dat ze vanaf januari gaan samenwerken vanuit het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Nu werken de ziekenhuizen nog apart van elkaar, en op verschillende locaties. Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien, en wat dat betekent voor de patiënten, daarop konden de bestuurders nog geen antwoord geven.

Half november hopen de organisaties te weten hoe ze gezamenlijk zo goed mogelijke zorg kunnen bieden, en of ze daarbij ook gebruik kunnen maken van elkaars voorzieningen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer