OM eist celstraf voor smokkel illegale prostituees

ALMERE • Wo 5 juli 2017 | 11:05 • Woensdag 5 juli 2017 | 11:05
Voor mensenhandel en uitbuiting van illegale prostituees is tegen een man uit Almere 10 maanden gevangenisstraf geëist waarvan 4 voorwaardelijk. Een medeverdachte, een vrouw uit Peru, hoorde 20 maanden cel tegen zich eisen.

De politie trof anderhalf jaar geleden in een woning in Amsterdam vier illegale vrouwen uit de Dominicaanse Republiek aan die werkten als prostituee. De vrouwelijke verdachte kreeg de helft van de verdiensten van deze vrouwen. De Almeerder regelde vliegtickets. Hij zorgde voor de advertenties op internet en hij werkte als chauffeur.

Het OM benadrukte dat de vrouwen werden uitgebuit en gedwongen tot onbeschermde seks. Volgens de verdediging zijn de vrouwen geen slachtoffers. Zij werkten al in de seksindustrie. De Almeerder zwijgt verder over zijn aandeel in de zaak. Hij heeft zijn straf al in voorarrest uitgezeten. De uitspraak is op 19 juli.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel