Politieke Unie wil 'windgelden' voor alle dorpen

Noordoostpolder 7 juli 2017
Dorpen die momenteel niet financieel meeprofiteren van Windpark Noordoostpolder moeten daarvoor door de gemeente worden gecompenseerd. Dat vindt de Politieke Unie in Noordoostpolder.

10.000 euro
De raadsfractie noemt het oneerlijk dat vijf dorpen in de gemeente 20 jaar lang een vergoeding van het windpark krijgen, terwijl vijf andere dorpen het zonder windgelden moeten rooien. De partij wil daarom dat de gemeente ook de dorpen Ens, Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest en Bant jaarlijks een bedrag van 10.000 euro gaat uitkeren. Wat de Politieke Unie betreft wordt hierover maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering gestemd.

Geografische ligging
​Creil, Espel, Nagele, Rutten en Tollebeek krijgen sinds vorig jaar jaarlijks een vergoeding. De Politieke Unie stelt vast dat deze dorpen dat geld puur krijgen vanwege hun geografische ligging. De partij vindt het niet fair dat dorpen die verder van het windpark liggen niet kunnen meeprofiteren van de komst van het windpark.

Net als de windgelden zou de gemeentelijke compensatie moeten worden gebruikt voor de promotie en ontwikkeling een dorp.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer