'Minister Plasterk doet aanval op de SP'

Noordoostpolder 7 juli 2017
Minister Plasterk doet een aanval op de SP, nu hij de afdrachtsregeling van die partij wil verbieden. Dat zegt SP-fractievoorzitter Tjitske Hoekstra in de gemeenteraad van Noordoostpolder. Plasterk zei na de ministerraad dat hij niet meer wil toestaan dat overheden vergoedingen voor raadswerk naar de bankrekening van de landelijke SP overmaken. Het is bij die partij gebruikelijk dat politici maar een deel van het geld zelf krijgen.

Plasterk doet het voorstel na een rechtszaak tussen de gemeente Noordoostpolder en de SP. De gemeente weigert al jaren om de vergoedingen van de SP-raadsleden over te maken aan de landelijke partij. Omdat de raadsleden het geld niet op hun eigen rekening willen hebben, krijgen ze al drie jaar geen geld. De raadsleden stapten naar de rechter, maar die gaf de gemeente gelijk. 

De SP in Noordoostpolder trekt zich niets aan van de uitspraak van de rechter. De raadsleden hebben opnieuw het rekeningnummer van de landelijke partij doorgegeven aan de gemeente. Volgens Hoekstra is de partij trots op de afdrachtsregeling en geeft de SP de strijd niet op. Volgens haar voelt dit als een kleine revolutie die begint in de Noordoostpolder.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer