Emile Roemer boos om aanpakken afdrachtsregeling SP

Noordoostpolder 8 juli 2017
SP-leider Emile Roemer noemt het "van de zotte" dat het kabinet de afdrachtsregeling van de partij wil afpakken. Hij snapt niet waar minister Ronald Plasterk zich mee bemoeit.

Plasterk wees er vrijdag op dat een rechter in februari heeft bepaald dat de gemeente Noordoostpolder niet hoefde mee te werken aan de eis van een SP-politica om haar vergoeding op de partijrekening te storten. Volgens de rechter is dat in strijd met de grondwet. Plasterk wil de uitspraak in de Noordoostpolder gebruiken om de afdrachtsregeling landelijk aan te pakken. 

Roemer denkt niet dat de aanpak leidt tot afschaffing van de regeling. SP-politici dragen hiermee hun vergoeding af aan de partij om daarna een deel teruggestort te krijgen. Volgens Roemer gaat de SP gewoon door met de afdrachtsregeling en wordt het hoogstens nodig om een ander rekeningnummer op te geven.

Partijrekening
Het is gebruikelijk dat gemeenteraadsleden een vergoeding krijgen voor hun werk in de raad. Bij de SP wordt dat geld eerst op de rekening van de partij gestort, waarna gemeenteraadsleden er nog maar een deel van terugkrijgen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer