Petitie voor behoud kitesurfgebied

Almere 9 juli 2017
Kiters hebben jarenlang kunnen kitesurfen bij Pampushaven Zuid langs de Almeerse Oostvaardersdijk. Hoewel het daar eigenlijk niet mag, is het al die tijd gedoogd. Maar sinds kort krijgen de kitesurfers een boete van 230 euro als ze daar hun sport beoefenen. Martijn Frie van de Nederlandse Kitesurf Vereniging is een petitie gestart die hij maandag tijdens een gesprek met Rijkswaterstaat en de politie heeft overhandigd.

Frie hoopt er zo voor te zorgen dat er ook in de toekomst gewoon gekitesurft kan worden in het gebied. "We hopen daar de komende jaren gewoon te kunnen kiten. In ieder geval totdat er een goed alternatief is", vertelt hij. De petitie is meer dan 400 keer ondertekend. 

De kitesurfers worden volgens Frie 'weggejaagd' door windsurfers. Zij mogen daar wel legaal surfen en bellen volgens de kiter constant met de politie. Die voelt zich volgens Frie daarom genoodzaakt om op te gaan treden. 

Gevaarlijke locatie 
In de Marinahaven mag wel gekitesurft worden, maar daar hebben kiters volgens Martijn last van valwinden. Daarnaast is de locatie volgens hem ook gevaarlijk. Het is namelijk bijna onmogelijk om langs de dijk aan de kant te komen. De rotsen die er liggen zijn scherp en hoog. Beginners kunnen hierdoor snel in de problemen raken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer