Stad volop te zien in krant en tijdschrift

Almere 10 juli 2017
Almere kom je deze zomer volop tegen in kranten en tijdschriften. Dat is het werk van Almere City Marketing, dat verantwoordelijk is voor de promotie van de stad. Een artikel over fietsen rond de stad, de leukste winkels en recreatietips; ze komen daar allemaal vandaan.

Advertenties en artikelen
Almere City Marketing heeft bij verschillende kranten, zoals De Telegraaf en de Gooi- en Eemlander, advertentieruimte gekocht. Onderdeel van het advertentiepakket bij De Telegraaf is een reeks artikelen over de stad. Zo bezocht een verslaggever van het Telegraafmagazine VRIJ het stadscentrum en fietste in de bossen rond Almere. Volgens Nick Smit van Almere City Marketing worden suggesties voor artikelen aangeleverd maar beslist De Telegraaf wat het best bij de krant past.   

Slechte imago van Almere
Almere wordt gepromoot als een dagje uit, zegt Nick Smit. "We weten dat we met een bepaald imago te maken hebben en daar werken we aan. We horen van bezoekers terug dat zij positief verrast zijn over de stad." De stad werd eerder voornamelijk gepromoot in reclames op televisie maar nu is bewust gekozen voor geprinte media zoals krant en tijdschrift. "Wij willen uit de schaduw stappen en daar past De Telegraaf als grootste krant van Nederland het best bij", aldus Smit. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer