Geen glas en sterke drank meer bij festival Gestrand

Almere 11 juli 2017
Bij het barbecuefestival Gestrand in Almere Poort gelden dit jaar strengere regels. Zaterdag is de twaalfde editie van het gratis toegankelijke festival. De voorwaarden waaronder de gemeente een vergunning heeft verstrekt, zijn volgens de organisatie aangescherpt en uitgebreid.

De belangrijkste verandering is dat er geen glas en sterke drank meer door bezoekers mag worden meegenomen. In tegenstelling tot andere festivals is het bij Gestrand gebruikelijk dat iedereen zijn eigen eten en drinken meeneemt.

Ook worden polsbandjes uitgedeeld aan iedereen die ouder is dan 18 jaar, zodat meteen duidelijk wie wel en niet alcohol mag drinken. De naleving van het alcoholverbod voor jongeren zal streng worden gecontroleerd.

Ongedwongen sfeer
Het festival is sinds 2005 uitgegroeid van een klein clubje vrienden dat een barbecue hield tot een strandfeest met optredens en theater. Vorig jaar kwamen 4500 mensen naar het Almeerderstrand. De organisatie verwacht komende zaterdag zo'n 5300 bezoekers. De organisatie hoopt dat de nieuwe regels de ongedwongen sfeer die zo kenmerkend is voor Gestrand niet aantast.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer