Pauli: Almere barst van de duurzame mogelijkheden

Almere 13 juli 2017
De Belgische duurzaamheidseconoom Gunter Pauli ziet allerlei duurzame kansen en mogelijkheden voor Almere. De ideeën die hij opdeed tijdens zijn driedaagse werkbezoek presenteerde hij donderdag voor een zaal belangstellenden in het stadhuis.

Volgens Pauli kan Almere geld verdienen door bijvoorbeeld energierepen te gaan produceren met de noten, zaden, bessen en honing die in Almeerse bossen groeien. Van gist uit het bos kan brood en bier worden gemaakt. De klei uit het Weerwater kan gebruikt worden als bouwstof voor woningbouw. Almere bulkt volgens Pauli van de duurzame kansen. 

Pauli was drie dagen op werkbezoek in Almere om de gemeente te adviseren over het hergebruiken van energie. De gemeente nodigde hem uit omdat de stad uiterlijk in 2022 energieneutraal wil zijn. Pauli hoopt dat zijn visie inspireert om nieuwe, duurzame initiatieven te ontwikkelen. Hij sprak met meer dan honderd bestuurders, ondernemers en bewoners over lokale en duurzame oplossingen die volgens hem aansluiten bij wat Almere al biedt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer