Agent schiet op hond na aanhouding

ALMERE • Do 13 juli 2017 | 20:18 • Donderdag 13 juli 2017 | 20:18
Een politieagent heeft donderdagavond in Almere op een agressieve hond geschoten. Het dier werd niet geraakt. De hond had vlak daarvoor de agent gebeten. Volgens een politiewoordvoerder ging het om een erg grote hond.

Agenten gingen rond half acht naar de Eelerbergstraat in de Landgoederenbuurt, omdat er een melding binnenkwam van huiselijk geweld. ​Eén man was buitengesloten door een andere man en kon zijn huis niet meer in. De man in het huis wilde volgens de politie niet meewerken. Daarom besloten de agenten de 40-jarige man aan te houden. Dat ging niet goed, want hij verzette flink en sloeg één van de agenten in het gezicht.

De hond kwam op dat moment naar buiten en rende naar de agent. Die werd gebeten en was zo bang dat hij een schot loste. Een hondenbegeleider heeft de agressieve hond weer naar binnen gebracht. De agent is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel