CDA schrikt van fors duurder busabonnement

Noordoostpolder 13 juli 2017
Het CDA in Provinciale Staten is geschrokken van de grote prijsstijging van abonnementen voor de streekbus in de Noordoostpolder. De partij wil hierover opheldering van het provinciebestuur.

Volgens het CDA is een maandabonnement voor scholieren sinds 1 juli gestegen van 52 tot 89 euro. Volwassenen betalen 135 euro in plaats van 104. Het gaat om een abonnement vanuit de dorpen en Urk richting Emmeloord. De prijsstijging wordt volgens het CDA veroorzaakt doordat Connexxion voortaan een regionaal tarief rekent in plaats van een tarief per gereisde afstand.  

De nieuwe tarieven zijn eind juni wel met Provinciale Staten besproken, maar volgens het CDA is toen gesteld dat ze niet te veel zouden stijgen. De partij wil daarom weten hoe het kan dat dit nu anders is en of de provincie wel voldoende bij Connexxion en andere vervoerders heeft aangedrongen op een beperkte tariefsverhoging. Ook wil het CDA weten of er nog iets aan het tarief is te doen, ook al hebben Gedeputeerde Staten er mee ingestemd.

Het CDA is bang dat het duurdere abonnement het reizen met de bus vanuit de kleine kernen minder aantrekkelijk maakt. Dat is slecht voor de leefbaarheid in de dorpen en zet inwoners aan om sneller de auto te nemen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer