Jonge statushouders klaargestoomd voor carrière

Almere 14 juli 2017
Veertig jonge Almeerse statushouders worden vanaf september in een jaar tijd klaargestoomd voor een beroepsopleiding. De gemeente Almere tekent hiervoor maandag een samenwerkingsovereenkomst met ROC Flevoland, Windesheim Flevoland, Taalcentrum Almere en de Academie van de Stad. 

In een jaar tijd oriënteren de statushouders (18-29 jaar) zich op een opleiding, krijgen ze taalles en leren ze allerlei praktische vaardigheden. Bijvoorbeeld het kiezen van de juiste studie en hoe een werknemer in Nederland zich hoort te gedragen. Ook lopen ze stages om praktijkervaring op te doen. Na afloop van dat jaar kunnen ze beginnen aan een MBO-opleiding.

Het project heet IB+, wat staat voor In Beweging+, en wordt grotendeels betaald uit geld dat de statushouders van DUO lenen voor hun inburgering. De rest van het geld komt van het Rijk. De statushouders die meedoen hebben vooraf meegedaan aan een toets om te kijken hoe gemotiveerd ze zijn. De gemeente vindt het belangrijk om statushouders een goede start van hun carrière te geven en biedt daarom deze extra begeleiding. Het project is voorlopig een proef van één jaar. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer