Camping Waterhout gelooft in goede afloop

Almere 18 juli 2017
Camping Waterhout in Almere heeft er vertrouwen in dat de camping na volgend seizoen de deuren weer kan openen in de Noorderplassen. De gemeente heeft beloofd zich daarvoor maximaal in te spannen. "Ik geloof erin dat alles goed komt", aldus eigenaresse Tineke Fokkens van de camping.

Zij sloot een akkoord met de gemeente. Dat deed zij met een dubbel gevoel. "Het blijft erg dat we hier weg moeten. Het is hier zo mooi."

De camping kan nog één seizoen op de huidige plek aan het Weerwater blijven. Almere krijgt uiterlijk 1 november volgend jaar de beschikking over de grond. Dat is nodig voor de verbreding van de A6 en de inrichting van het terrein voor de Floriade en de stadswijk daarna.

Gemeente stelde grondruil voor
In ruil daarvoor zet de gemeente zich in om de camping te verhuizen naar Schateiland in de Noorderplassen. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en overleg worden gevoerd met omwonenden en (natuur)organisaties. Mocht de verhuizing niet lukken, dan krijgen de eigenaren geld voor het afstaan van de grond. Hoeveel is niet bekendgemaakt.

"Ik geloof erin"
Hoewel de onderhandelingen tussen de gemeente en de camping de afgelopen jaren stroef verliepen en het vertrouwen in de gemeente was geschaad, denkt Fokkens dat de verhuizing door zal gaan. "De Noorderplassen is een prachtige locatie voor een camping en veel mensen steunen ons. Ik geloof in die kracht. En je moet ook realistisch zijn. Als we nog langer hadden gewacht, hadden we sowieso niet meer naar een andere plek kunnen verhuizen. En we willen het liefst een camping blijven runnen."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer