Noodplan NEPROM: Meer bouwen in Flevoland

Flevoland 19 juli 2017
In Nederland is een tekort aan woningen en daarom moeten er meer huizen worden gebouwd. Dat zegt de club van projectontwikkelaars, NEPROM die woensdag met een noodplan voor overheden kwam. En ook in Flevoland moeten ze dat plan lezen, zegt directeur van NEPROM Jan Fokkema bij Dit is Flevoland.

Volgens Fokkema heeft Flevoland, en dan met name Almere en Lelystad, altijd een belangrijke rol gehad in de woningbouw. Nu de crisis voorbij is, en veel mensen interesse hebben om hier te wonen, moeten de gemeenten daar op inspelen door veel meer vooruit te denken. 

Als voorbeeld noemt Fokkema het gebied Oosterwold tussen Almere en Zeewolde. Daar is plek voor nieuwbouw op de lange termijn en daarom zou het veel slimmer zijn om daar geen windmolens te plaatsen. Dat is wel de planning. 

Daarnaast vindt de directeur dat de gemeente Almere er nog wel een tandje bij zou kunnen doen als het gaat om woningbouw. Bijvoorbeeld door niet alles zelf op te willen pakken, maar ook marktpartijen te betrekken bij nieuwe plannen. 

Volgens NEPROM zijn er jaarlijks 80.000 nieuwe woningen nodig om landelijk de vraag op te vangen, maar blijft dat aantal nu steken op 55.000. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer