Compensatie busreizigers kost provincie ton

Flevoland 19 juli 2017
Het gaat de provincie 75.000 tot 100.000 euro kosten om busreizigers die duurder uit zijn, te compenseren. Dat blijkt uit de beantwoording van gedeputeerde Ad Meijer op vragen van Provinciale Staten. Dinsdag maakte Meijer bekend dat er zo'n vergoeding voor Flevolanders komt. 

Duurder
Reizigers hebben sinds 1 juli te maken met nieuwe tarieven voor het streekvervoer. Dat pakt voor de meesten gunstig uit, maar er zijn ook negatieve consequenties. Zo hebben vooral scholieren die reizen tussen Urk en Emmeloord en tussen Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten last van hogere prijzen. Op sommige trajecten zijn de abonnementen tot 30 euro duurder geworden. 

Slechte communicatie
De provincie had dit eerder opgemerkt kunnen hebben, als er onderling goed gecommuniceerd was. Volgens gedeputeerde Meijer is dat door een wisseling van externe adviseurs niet gebeurd. Daarom is er nu een regeling getroffen. Reizigers die kunnen aantonen dat ze per maand meer dan 12 euro extra moeten betalen, komen voor een vergoeding van de provincie in aanmerking. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer