Huisarts vecht zware straf aan

LELYSTAD • Do 20 juli 2017 | 14:31 • Donderdag 20 juli 2017 | 14:31
Een huisarts uit Lelystad gaat in beroep tegen de zware maatregel die hem was opgelegd. Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle wilde de arts van Medisch Centrum 't Hart schrappen uit het BIG-register. Hierdoor kon hij zijn beroep niet meer uitoefenen. Door in beroep te gaan, kan hij voorlopig nog wel werken. In het BIG-register staan alle mensen opgenomen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn. Wie niet geregistreerd staat, mag niet in de zorg werken.

Zeven zorgverzekeraars hadden over de arts N. K. geklaagd, omdat zijn declaraties en administratie niet klopten. Hij zou veel te veel en veel te lange consulten declareren en sjoemelen met data. Ook hadden vele tientallen patiënten zorg helemaal niet ontvangen en waren allerlei handelingen ten onrechte gedeclareerd. Hiervoor kreeg de man eerder al een recordboete van 100.000 euro van de Nederlandse Zorgautoriteit. 

De man is nu in beroep gegaan bij het Centraal Tuchtcollege. Wanneer de zaak daar dient, is nog onduidelijk, maar volgens een woordvoerder is dat zo snel mogelijk. "We zullen daar ons stinkende best voor doen, de tijd dat dit soort zaken lang bleven liggen is hopelijk voorbij."

Huisarts N. K. was in januari ook al op zijn vingers getikt door de Regionaal Tuchtcollege, omdat hij geen goede zorg had geleverd. Hij mocht twee jaar geen medische fouten meer maken, anders wacht een schorsing van zes maanden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel