Hoe deden de eindexamenleerlingen het?

FLEVOLAND • Do 20 juli 2017 | 15:10 • Donderdag 20 juli 2017 | 15:10

Het schooljaar zit er op. De boeken worden ingeleverd en de meeste diploma's zijn ondertussen uitgereikt. Maar hoe is het de examenleerlingen eigenlijk vergaan? Hoe hoog was het percentage van geslaagde leerlingen? 

Zestien perfecte scores


Er waren zestien opleidingen in Flevoland waar alle leerlingen zijn geslaagd. Dat zijn er precies evenveel als vorig jaar. Wat wel opvalt is dat het allemaal vmbo-scholen zijn waar niemand is gezakt. 

Op de volgende scholen is op alle afdelingen 90% of hoger gescoord:
- Zuyderzee Lyceum, Emelwerda College en Bonifatius in Emmeloord
- Almere College in Dronten
- RSG Levant in Zeewolde
- Buitenhout College, Echnaton en Het Baken Stad College in Almere
- Pieter Zandt College op Urk
- Groenhorst in Almere, Lelystad en Emmeloord

'Nieuwe' Almeerse scholen scoren slecht


De havo van Het Baken Poort Almere heeft met 62% het laagste slagingspercentage van de provincie. Dat betekent dat er 23 leerlingen zijn gezakt, bijna een hele schoolklas. Vorig jaar ging het al niet veel beter op de havo. Toen slaagden 69% van de leerlingen op Het Baken poort.

Volgens bestuurder Sandra van Rijnbach is er vorig jaar al wel een verbetertraject ingezet, maar heeft dat nog niet goed genoeg geholpen. "Ook is de school in een paar jaar tijd ontzettend hard gegroeid. We zijn van 60 leerlingen in 2013 naar 500 leerlingen dit jaar gegaan," vertelt Rijnbach. "Dat is geen verklaring, maar het helpt niet". Daarom heeft ze nu al een interim-manager aangesteld die gaat kijken hoe het beter kan. 

Ook het Arte college is een relatief nieuwe school. Dit jaar vallen de slagingspercentages daar opnieuw tegen. Slechts 71% van de leerlingen op de havo en het vwo zijn daar geslaagd.

Op deze zeven opleidingen kwam het slagingspercentage niet boven de 80%


62% - havo - Het Baken Poort in Almere
71% - vwo - Arte College in Almere
71% - havo - Arte College in Almere
76% - mavo - Arte College in Almere
76% - vmbo b - ISG Arcus in Lelystad
78% - vwo - De Meergronden in Almere
79% - vmbo k - ISG Arcus in Lelystad
Vorig jaar waren er maar drie Flevolandse opleidingen die onder de 80% scoorden. Toevallig staan deze alle drie opnieuw in de lijst van slechte scores. Het gaat om de havo van Het Baken Poort en de vwo's van De Meergronden en het Arte College.

Hoe deed mijn school het?


De scores van alle Flevolandse middelbare scholen in 2017 zijn hieronder te zien per opleiding en plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel