Borstkankeronderzoek had toch gekund in Haven

Almere 22 juli 2017
Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker had achteraf gezien toch in Almere Haven gehouden kunnen worden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Vrouwen in Haven moeten dit jaar voor het onderzoek afreizen naar Almere Stad. Normaal gesproken stond de mammografiebus altijd bij de sporthal in Haven, maar die is gesloopt. Nergens anders in het stadsdeel zou een goede plek zijn met krachtstroom, maar die conclusie blijkt nu niet te kloppen. 

Bang voor afhakers
D66 had vragen gesteld over de kwestie, omdat de fractie bang is dat vrouwen het te veel moeite vinden om van Haven naar Stad te reizen. Daardoor zou de opsporing van borstkanker in gevaar kunnen komen. Het college van B en W antwoordde twee weken geleden dat het echt onmogelijk was om het onderzoek in Haven te houden.
Nu laat het college weten dat de bus toch aan de Schoolstraat kan staan, als daar een elektriciteitskastje wordt omgebouwd.

Ontdekking te laat
Voor Bevolkingsonderzoek Midden-West komt de ontdekking van de gemeente te laat en is het niet meer mogelijk om de vrouwen in Haven te onderzoeken vanwege administratieve redenen. De gemeente en de organisatie van het onderzoek bekijken wel of er inderdaad vrouwen afhaken vanwege het gereis. Als dat het geval is, komt er bij de volgende ronde weer een plek in Almere Haven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer