Flevolandse campings goed bezet

FLEVOLAND • Zo 23 juli 2017 | 15:34 • Zondag 23 juli 2017 | 15:34
Nu ook de scholen in de regio noord vakantie hebben, is het volop hoogseizoen voor de campings en vakantieparken. Vrijwel alle campings en bungalowparken in de provincie zitten vol. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. 

Reserveren en last-minute
Het lijkt daarmee een goed jaar te worden voor deze recreatieondernemers. Volgens Wout Sleurink van RCN in Zeewolde ziet 2017 er al beter uit dan vorig jaar. Uit de rondgang blijkt verder dat kampeerders met tent of caravan meestal op het laatste moment komen. Het wisselvallige Nederlandse zomerweer is daar de oorzaak van. 

De huisjes en bungalows zitten wel grotendeels vol en worden ver vooraf geboekt. Meerdere campingeigenaren melden dat er vrij veel Duitse gasten zijn, de rest komt uit Nederland.  

Provincie in trek
"Flevoland doet steeds meer aan zichzelf promoten," aldus Sleurink. Vooral fietsen en watersport zijn populair. "Daar moeten we steeds meer nadruk op leggen, en dat gaat goed."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel