Feestelijke start Parkwijk Lelystad

LELYSTAD • Di 25 juli 2017 | 7:38 • Dinsdag 25 juli 2017 | 7:38
Projectontwikkelaar Van Wijnen begint dinsdag met de verkoop van nieuwe woningen in de Lelystadse Parkwijk. Dat is een nieuwe woonwijk dicht tegen het centrum aan, bij scholengemeenschap de Arcus en het waterschapsgebouw.

Er komen in de autoluwe wijk 159 woningen, waaronder appartementen, patiowoningen en energie neutrale huurhuizen. Kopers kunnen zelf hun huis ontwerpen en hierbij hulp krijgen van Van Wijnen.
De Parkwijk moet een knusse uitstraling krijgen, met slenterstraatjes en weinig auto's. Met het tekenen van een contract tussen de gemeente Lelystad en Van Wijnen wordt vanmiddag het startsein voor de wijk gegeven. De daadwerkelijke bouw begint volgend jaar.

De Parkwijk is al jaren onderwerp van gesprek. De eerste plannen dateren al uit 2001. De crisis van de afgelopen jaren zorgde voor vertraging. Nu vindt de gemeente Lelystad de tijd rijp om te starten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel