‘Kies voor nieuwbouw internationale schoolcampus'

Almere 27 juli 2017
School vertrekt mogelijk uit dit pand
De International School staat momenteel in Almere Poort
Niet bijbouwen, maar een volledig nieuwe campus voor internationaal onderwijs in Almere Poort. Dat voorstel doet het Almeerse college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Er ontstaat dan één plek voor internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Het samenvoegen van die twee is een wens die al langere tijd bestaat. Op dit moment kent de stad de International School in Poort en de International Primary School in de Literatuurwijk.

Ruimtegebrek
Omdat de vraag naar internationaal onderwijs de komende jaren toeneemt hebben beide scholen meer ruimte nodig. De afgelopen maanden is onderzocht hoe dat het beste geregeld kan worden. De eerste oplossing is nieuwbouw naast het huidige pand van de International School in Poort. In dat geval wil de gemeente ook het bestaande gebouw opkopen van de commerciële eigenaar. 

Nieuwbouw
De voorkeur van de scholen en het college gaat echter uit naar een volledig nieuwe campus op een andere locatie in Poort. De voordelen zouden groter zijn dan de nadelen. Zo heeft het huidige gebouw problemen met akoestiek en de klimaatbeheersing. Volgens de gemeente ziet de huidige eigenaar het daarnaast als ‘beleggingsobject’ waardoor er een hoge prijs wordt gevraagd. Een volledig nieuw gebouw kan daarnaast beter afgestemd worden op de wensen van de twee scholen.
 
Nadeel van nieuwbouw is wel dat het huidige gebouw mogelijk leeg komt te staan als de eigenaar er geen nieuwe huurder voor weet te vinden. 

Gemeenteraad aan zet
Na de zomervakantie zal de gemeenteraad zich moeten uitspreken over de twee opties. Of er daadwerkelijk een volledige nieuwe campus komt is dus nog niet zeker. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer