Zomerdrukte in dierenopvang

FLEVOLAND • Do 27 juli 2017 | 12:54 • Donderdag 27 juli 2017 | 12:54
Het is vakantietijd en dat betekent voor dierenasiels- en opvanghuizen in de provincie extra drukte. Elk jaar weer zijn er mensen die hun huisdier afstaan of achterlaten, omdat ze zelf op vakantie gaan en geen verzorging voor de beesten regelen.

Op Facebook druppelen de meldingen binnen over dieren die in de steek gelaten zijn en gevonden worden. Zo vond de politie Almere Buiten dinsdag een moederpoes met vier kittens. Een paar weken geleden werd in dezelfde wijk een jonge Shar-Pei aangetroffen, vastgebonden aan een boom. Die zit nu in Dierenasiel Almere.

Drukte in het asiel
In het Almeerse Dierenasiel neemt de drukte dit jaar toe. De vakantie is net begonnen en medewerker Marleen van Andel ziet nu al dat er behoorlijk wat dieren zijn achtergelaten. Er zijn recentelijk meer dan 10 honden, flink wat katten en een paar knaagdieren bijgekomen waarvan het vermoeden bestaat dat ze zijn gedumpt. 

Ook Kattenopvang Swifterbant en Konijnenopvang Kaatje Keutel in Lelystad zeggen hun handen vol te hebben aan dieren die op zoek moeten naar een nieuw baasje. Bij Dierentehuis Flevoland in Lelystad valt de drukte tot nu toe mee, maar zijn wel kittens binnengekomen.

Hoogseizoen
Voor kittens die een baasje zoeken is het nu overigens traditioneel hoogseizoen, omdat die in het voorjaar geboren worden. Volgens een aantal dierenasiels komt het wel steeds vaker voor dat kittens - maar dat geldt ook konijnen - verwaarloosd worden aangetroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel