Wasberenverblijf Almere Jungle geopend

ALMERE • Vr 28 juli 2017 | 9:56 • Vrijdag 28 juli 2017 | 9:56
Bij de Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan is vrijdagochtend een nieuw wasberenverblijf geopend. Er zitten op dit moment drie wasberen, afkomstig van de naastgelegen Stichting AAP. Voor de Almere Jungle is het wasberenverblijf het eerste grote buitenverblijf dat is bijgebouwd. 

Zorg
De Almere Jungle is een tropische tuin waar verschillende soorten dieren leven. Naast wasberen zitter er bijvoorbeeld alpaca’s, schildpadden, leguanen en slangen. De jungle is onderdeel van zorginstelling Nieuwland. Die biedt er dagbesteding en re-integratie voor mensen met een mentale of fysieke beperking. 

Dierentuin
Bij de opening van het wasberenverblijf is ook bekendgemaakt dat de Almere Jungle inmiddels de officiële status van dierentuin heeft. In Nederland zijn er in totaal 58 plekken die zich dierentuin mogen noemen. In Flevoland zijn dat naast de Almere Jungle ook Stichting AAP en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel