Wethouder optimistisch over aanpak parkeerchaos

Urk 28 juli 2017
De gemeente Urk gaat ervan uit dat een reeks maatregelen een heel eind in de goede richting gaan om de parkeerproblemen in het oude dorp op te lossen. Dat zegt wethouder Geert Post.

In het oude dorp geldt voor bezoekers vanaf nu een blauwe zone met een maximum parkeertijd van twee uur. Bewoners krijgen per adres één parkeervergunning. Extra auto's moeten zij parkeren op het vernieuwde terrein aan de Slikhoogte, waar 140 plaatsen komen.

Gezinnen hebben meerdere auto's
Volgens Post moest er iets gebeuren, omdat het aantal auto's in het oude dorp te groot werd. Uit eerdere tellingen is gebleken dat er op 750 huizen duizend auto's zijn. Sommige gezinnen hebben twee of meer auto's. Ook zijn er toeristen die gaan varen en hun auto in het dorp stallen. 

Boetes
Door aan de ingang van het dorp verwijsborden te plaatsen hoopt de gemeente dat toeristen hun auto voortaan bij de haven neerzetten en niet meer in het dorp. Ook dat scheelt aan drukte.
Vanaf oktober krijgen foutparkeerders een boete. Eind dit jaar wil de gemeente de maatregelen evalueren, al zijn er volgens Post voorlopig geen andere gepland.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer