Restaurant Smullen & Spelen extra alert op eieren

Almere 2 augustus 2017
Het aantreffen van het bestrijdingsmiddel fipronil op eieren zorgt er niet alleen voor dat mensen thuis de eieren in hun koelkast controleren, ook bedrijven moeten goed opletten. Zo is pannenkoekenrestaurant Smullen & Spelen in Almere Nobelhorst er heel alert op dat er geen eieren worden gebruikt die op de zwarte lijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan. Dat zegt eigenaar Dennis Schutte.

Sinds maandagavond bekend werd dat eieren met bepaalde codes niet moeten worden gebruikt omdat ze het schadelijke fipronil kunnen bevatten, houdt Schutte het nieuws extra in de gaten. Een lijstje met inmiddels 28 codes van de NVWA hangt in de keuken. Voordat eieren worden gebruikt controleren de koks of het nummer van het ei op de lijst voorkomt. Volgens Schutte is dat nog niet gebeurd.

Naast verse eieren gebruikt Schutte voor zijn pannenkoeken meel waarin eieren zijn verwerkt. De leverancier heeft hem gegarandeerd dat in het meel alleen veilige eieren zijn verwerkt. 

Schutte heeft van klanten tot nu toe geen vragen gekregen over de eieren en de pannenkoeken. Ondanks dat informeert hij de gasten actief over het gebruik van eieren in zijn keuken. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer