VU onderzoekt betekenis van pijn tijdens Challenge Almere Amsterdam

ALMERE • Do 3 augustus 2017 | 16:06 • Donderdag 3 augustus 2017 | 16:06
Wat is bij sport de relatie tussen pijn en prestatie? Hoe ervaar je pijn tijdens de wedstrijd en hoe ga je daar vervolgens mee om? Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam doen daar onderzoek naar tijdens de Challenge Almere Amsterdam. 

Volgens onderzoeker Vana Hutter van de VU is deze triathlon een uitgelezen kans om atleten te bevragen hoe zij omgaan met pijn en tegenslag en waar zij succes of teleurstelling door verklaren. Deelnemers aan het onderzoek krijgen zowel voor als vlak na de finish een aantal vragen over hun prestatie. Enige tijd later ontvangen zij ook nog een aanvullende vragenlijst thuis waarin hen wordt gevraagd hoe zij terugkijken op de wedstrijd.

De onderzoekers zijn nieuwsgierig welke strategieën atleten hanteren om ondanks pijn toch door te zetten en hoe pijn hun beslissingen tijdens de wedstrijd beïnvloedt. De onderzoekers willen de resultaten gebruiken om nieuwe trainingsmethoden te gaan ontwikkelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel