Topprestatie voor duif Leontine

Urk 6 augustus 2017
Duivenmelker Pieter Woord uit Urk is enorm trots op zijn duif Leontine. Het beestje vloog razendsnel vanuit het zuiden van Frankrijk naar Urk. De 1135 kilometer vloog ze in 17,5 uur tijd. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur. 

100.000 euro
Met deze topprestatie is Leontine de snelste van 15.000 duiven die meevlogen aan de marathonwedstrijd. Duivenmelkers uit zes landen deden mee aan de wedstrijd. Door het snelle vliegen is ze een echt bekende naam geworden in het duivencircuit en staan de kopers in de rij.

Het is niet de bedoeling om Leontine te verkopen. Volgens Woord kan de vogel wel 100.000 euro opleveren maar Leontine is niet te koop.  ''Je kan alles wel omzetten in geld maar geld maakt niet per definitie gelukkiger. Ik wil met Leontine fokken en proberen nog betere duiven voor de toekomst te kweken.'' 

Eieren
Het is de snelste race die Leontine ooit gevlogen heeft. Pieter Woord heeft wel een idee waarom de duif zo snel naar Urk terug wilde. ''Twee weken voor ze mee ging op de vlucht heeft ze eieren gelegd. Waarschijnlijk voelde ze beweging in de eieren en wilde ze snel terug.'' De eieren zijn inmiddels uitgekomen. De moeder en de twee jonge duifjes maken het goed. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer