Bijzondere zandtekeningen op het strand

LELYSTAD • Ma 7 augustus 2017 | 14:45 • Maandag 7 augustus 2017 | 14:45
Lelystedeling Edwin Waterman maakt samen met zijn vriend Tim Hoekstra van Dutch Beach Art bijzondere strandtekeningen bij Bloemendaal. Vanuit de lucht worden de kunstwerken op het strand met een drone vastgelegd. Wanneer het vloed wordt, spoelt de zee de tekeningen namelijk weer weg.

De creaties worden bij eb in het natte zand gemaakt met een metalen grashark. De strakke tekeningen zijn opvallend symmetrisch. Hoewel de kunstwerken vanaf de grond niet goed te zien zijn, trekt het tweetal wel bekijks.

Waterman is tatoeëerder van beroep en gebruikt veel Polynesische symbolen. In de zomerperiode is hij veel te vinden in zijn vakantiehuisje in Bloemendaal. Daar raakte hij onder de indruk van de strandtekeningen van graficus Tim Hoekstra. Inmiddels maken ze sinds twee jaar samen kunstwerken op het strand. Ze delen de foto's van hun werk op Facebook en Instagram.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel