Ondernemer legt nieuwe golfbaan aan op Veluwe

Dronten 20 augustus 2017
Ondernemer Mike Woltering uit Dronten legt in Ermelo een unieke golfbaan aan; The Links Valley. Het is de eerste 9-holes baan in Europa die van twee kanten bespeeld kan worden. Daardoor is het mogelijk om op 26 hectare zandgrond van landgoed Uilenberg een golfbaan aan te leggen met achttien verschillende holes. Het initiatief is opmerkelijk omdat er in Nederland nauwelijks nog nieuwe golfbanen worden aangelegd.

Grote hoogteverschillen
The Links Valley wordt gekenmerkt door grote hoogteverschillen en kwalitatief hoogstaande greens. "Het gras wordt met de hand gemaaid, waardoor de greens heel snel zullen zijn. En een baan met hoogteverschillen van twintig meter kom je in Nederland bijna niet tegen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een baan wordt waar mensen echt graag op willen spelen,'' aldus een optimistische Woltering.

Nieuwe baan in juni open
Woltering is nauw betrokken bij de aanleg van de baan op de Veluwe, die hij ook gaat exploiteren. De golfondernemer zal volgend jaar juni vooral op The Links Valley als manager actief zijn. Dat gaat niet ten koste van zijn bestaande onderneming in Dronten. "De dagelijkse gang van zaken zal door iemand anders gerund worden, maar verder verandert er niets bij de Openbare Golfbaan Dronten.''
© omroep flevolandsitemap | disclaimer