Gemeente wil uitspraak rechtbank over huurcontract Haddock

ALMERE • Vr 18 augustus 2017 | 13:45 • Vrijdag 18 augustus 2017 | 13:45
De gemeente Almere heeft de rechtbank gevraagd een uitspraak over het huurcontract met jachthaven Haddock. Dat is vrijdagmorgen meegedeeld aan jachthaveneigenaar Philippe van Thiel. 

Van Thiel is eigenaar van een deel van de grond van zijn jachthaven, maar hij huurt ook twee stukken van de gemeente. Eén stuk grond wil de gemeente terug om het te gebruiken voor de Floriade en het Rondje Weerwater. 

Almere wil nu dat de rechter een 'verklaring van recht' afgeeft, waaruit blijkt dat de de gemeente in haar gelijk staat om het stuk terug te eisen. Dat is nodig als er voor 23 augustus géén nieuwe afspraken met Van Thiel zijn.

Volgens de gemeente is zo'n uitspraak nodig om eventueel te kunnen ontruimen. Een woordvoerder benadrukt dat zo'n ontruiming niet direct aan de orde is. Na 23 augustus is er nog maximaal drie maanden de tijd om met Van Thiel te onderhandelen over een nieuw huurcontract voor het overgebleven deel van de haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel