Zangeres hoeft niet terug te komen na optreden EK hockey

Lelystad 25 augustus 2017
De Lelystadse Valentina Elèni zong afgelopen zaterdag het Wilhelmus tijdens het EK hockey in Amstelveen. In totaal waren er nog vier andere optredens gepland. Na haar optreden van zaterdag hoefde ze echter niet meer terug te komen van de Koninklijke Hockeybond. 

Volgens Elèni is vanuit hoger hand besloten dat het toch niet binnen het format paste. De zangeres was er in eerste instantie een beetje boos over en werd er vervolgens onzeker van. Elèni stond drie jaar geleden in de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ze baalt ervan dat de bond haar geen feedback heeft gegeven of opbouwende kritiek. "Ik heb gedaan wat ik kon en ze hebben niet precies verteld wat er nou verkeerd was."

Wel betaald 
De Hockeybond heeft wel betaald voor alle optredens volgens de zangeres. "Dat is heel fijn en zoals het hoort." Tijdens de verschillende optredens wilde ze vijf versies van het volkslied laten horen aan het publiek. Daarbij ging ze een ukelele, een gitaar en een loop station gebruiken. 

Een woordvoerder van de Hockeybond zegt dat het belangrijk is dat het volkslied door zowel publiek als spelers meegezongen kan worden. "Wellicht hebben wij ons vooraf onvoldoende gerealiseerd dat dat nu niet het geval was. Daardoor miste het moment van de volksliederen sfeer en ambiance." 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer