Fietskoerier geslagen en uitgescholden door drie jongens

Urk 25 augustus 2017
Een 15-jarige fietskoerier van Kwalitaria de Bolder op Urk is donderdagavond rond 20.45 uur geslagen en uitgescholden door drie jongens. Hij was onderweg terug van een adres waar hij een bestelling had gebracht. ​De eigenaar van de zaak waar de jongen werkt, Meindert Kramer, heeft een oproep op Facebook geplaatst die massaal wordt gedeeld. Hij roept mensen op zich te melden als ze iets gezien hebben.  

Kramer ging gelijk op zoek naar de daders toen de geschrokken fietskoerier terugkwam in zijn zaak. "Helaas heb ik ze niet gevonden", vertelt hij. Kramer heeft inmiddels wel al een aantal tips binnengekregen. De bezorger doet vandaag aangifte bij de politie. 

Groepsgedrag van het laagste soort
Kramer kan er met zijn verstand niet bij dat mensen dit doen. "Als je stoer bent dan ga je niet met zijn drieën tegen een 15-jarige jongen, dan ben je gewoon een sukkel. Dit is groepsgedrag van het laagste soort." Met de bezorger gaat het inmiddels weer goed. 

De daders zijn 16 à 17 jaar oud. Eén van hen had waarschijnlijk een rood/witte scooter en een ander droeg een zwart/blauw petje.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer