Meisje (14) overleden na schietincident Neptunussingel

ALMERE • Di 29 augustus 2017 | 15:31 • Dinsdag 29 augustus 2017 | 15:31
Een 14-jarig meisje dat vrijdag gewond raakte bij een schietincident in een woning aan de Neptunussingel in Almere is maandag aan haar verwondingen overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. 

De politie doet volop onderzoek naar het incident. Twee mannelijke familieleden van het meisje zijn vrijdag aangehouden. Het onderzoek moet duidelijk maken wat zich vrijdagavond precies in de woning heeft afgespeeld.

Een van de aangehouden mannen wordt verdacht van doodslag en verboden wapenbezit. De rechter-commissaris heeft maandag besloten dat hij twee weken langer vast mag worden gehouden. De andere man is verboden wapenbezit en witwassen ten laste gelegd. De voorlopige hechtenis van deze verdachte is geschorst.

De leeftijden van de verdachten zijn niet bekendgemaakt. Volgens het OM is daar bewust voor gekozen, omdat het incident zich binnen het gezin heeft afgespeeld.

NB: Afgelopen weekeinde meldde de politie nog dat het slachtoffer een man zou zijn. Volgens het Openbaar Ministerie is dat een fout geweest. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel