Brief naar staatssecretaris over vliegroutes

Flevoland 29 augustus 2017
De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel sturen gezamenlijk een brief naar staatssecretaris Dijksma over de vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Afgelopen vrijdag werd een nieuwe, alternatieve route gepresenteerd door Vliegveld Teuge en werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden. 

In de huidige plannen gaan de vliegroutes over vliegveld Teuge, waardoor daar niet meer parachute-gesprongen kan worden. Dat zou het einde betekenen voor het vliegveld op de Veluwe. Teuge kwam daarop met een alternatieve route. 

Gedeputeerde Staten van de drie provincies willen nu weten of deze route, B++, haalbaar en realiseerbaar is. Ze hechten waarde aan "een zorgvuldige beoordeling en een transparant proces". Ook willen ze graag meer vaart zetten achter de herindeling van het luchtruim. Dat moet nu voor 2023 klaar zijn. Door dat eerder klaar te hebben, kunnen huidige knelpunten eerder worden opgelost en hoger worden gevlogen. 

De drie provincies benadrukken in hun brief wel dat de huidige planning van Lelystad Airport niet verstoord mag worden. Volgende week is er een gesprek tussen de staatssecretaris en een delegatie van de drie provinciebesturen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer