BN’ers onthullen Almere als plek voor Huis van Het Vergeten Kind

Almere 31 augustus 2017
In Almere komt een plek voor kinderen met een instabiele of onveilige thuissituatie. Het gaat om een gebouw waar ze hun zorgen en ellende even kunnen vergeten. In 'Het Huis van Het Vergeten Kind' beleven straks ruim 2.600 kinderen per jaar een vakantie of weekend. 

Naast de vakantie’s en weekenden wordt het huis ook doordeweeks gebruikt. Dan kunnen opvanglocaties en scholen uit het speciaal onderwijs er terecht voor kampen. Waar het huis precies gaat komen is nog niet bekend. Wethouder René Peeters denkt aan een plek bij de voormalige vuilstort Braambergen bij de Waterlandseweg.

BN'ers als ambassadeur
Een aantal Bekende Nederlanders heeft de keuze voor Almere als bouwlocatie donderdagochtend bekendgemaakt. Dat deden ze op het Stadhuisplein. Aanwezig waren Irene Moors, Johnny de Mol, Wolter Kroes, Lucille Werner, Dennis van der Geest en Saar Koningsberger. Zij zijn allen ambassadeur van Het Vergeten Kind of de VriendenLoterij.

De VriendenLoterij zamelt op dit moment geld in voor de bouw van het huis. Iedereen die tot en met 30 september een lot koopt steunt de stichting Het Vergeten Kind met de helft van hun lot.

Liefde en aandacht
"Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld. Dit is in elke schoolklas gemiddeld één. Voor 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis, dat ze noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen”, zo schrijft de stichting Het Vergeten Kind in een persbericht.

“Daarom hebben de VriendenLoterij en Het Vergeten Kind samen één doel: deze kinderen hulp, liefde en aandacht geven, zodat ook zij ervaren dat ze ertoe doen en dat het wél anders kan.”
© omroep flevolandsitemap | disclaimer