Flinke vertraging door reparatie slagboom Ketelbrug

Flevoland 31 augustus 2017
Verkeer op de A6 heeft donderdagavond bij de Ketelbrug veel vertraging ondervonden door een reparatie aan een slagboom. Die slagboom was eerder op de dag kapotgereden door een vrachtauto en moest worden vervangen.

Rijkswaterstaat had de reparatie bewust pas na 19 uur gepland. Maar omdat de avondspits op dat moment bij de Ketelbrug nog niet voorbij was en de schade groter bleek dan was verwacht, ontstonden in beide richtingen flinke files. Rond 21 uur was het verkeer richtingen het noorden nog altijd zo'n 60 minuten langer onderweg dan gebruikelijk. Pas rond 22 uur reed het verkeer weer normaal. 

Routineklus
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat duurt het vervangen van een slagboom normaal gesproken niet veel langer dan een normale opening van de brug. Omdat het een routineklus leek, waren de werkzaamheden niet aangekondigd. 
Maar tijdens de reparatie bleek er ook de bedieningskast van de slagboom beschadigd te zijn. De automatische bediening van de brug bleef daardoor tijdens meerdere proefopeningen haperen.

Vrijdagavond opnieuw een reparatie nodig
Vanwege de drukte is besloten de kast van de slagboom pas vrijdagavond te vervangen. Dat gebeurt opnieuw na de avondspits. Volgens Rijkswaterstaat kan er door de tweede reparatie opnieuw enige vertraging ontstaan. Er wordt nog gekeken welke maatregelen er kunnen worden getroffen.
Omdat de slagbomen nog niet goed werken, kunnen schepen volgens Rijkswaterstaat in elk geval vrijdag overdag de brug niet passeren.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer