Scootmobielen maken tocht tegen eenzaamheid

ALMERE • Zo 3 september 2017 | 13:39 • Zondag 3 september 2017 | 13:39
Zo'n 60 mensen op een scootmobiel hebben zondag een tour door Almere gemaakt. De tour is georganiseerd door Almeerder Rob Krol, die zelf in een scootmobiel rijdt, en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis.

Zij willen met het initiatief eenzaamheid onder ouderen tegengaan. De tocht begon om 11.00 uur bij het Flevoziekenhuis. Ze reden gezamenlijk naar dierenopvang Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan voor een rondleiding en een lunch.

De deelnemers vinden het een topidee. "Je gaat toch minder snel zo lang op pad in je eentje", legt een mevrouw uit. Een andere man vindt de aanspraak fijn en geniet van de gezelligheid. "Ik ga eigenlijk alleen nog maar boodschappen doen met mijn scootmobiel".

Volgens de organisatie zijn veel mensen bang in het verkeer of zijn ze zo geïsoleerd geraakt dat ze liever thuisblijven.

Ter ondersteuning was er een wagen mee met gereedschap. Ook waren er vrijwilligers bij die onderweg het verkeer regelden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel