Makelaar op zoek naar arbeiderswoningen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 4 september 2017 | 21:40 • Maandag 4 september 2017 | 21:40
Ze zijn al jaren populair, maar momenteel vliegen ze als warme broodjes over de toonbank: arbeiderswoningen uit de jaren veertig en vijftig in Noordoostpolder. De vraag is zó groot, dat HMG Makelaars uit Emmeloord zelfs via een advertentie mensen zoekt die hun arbeiderswoning willen verkopen.

Makelaar Meindert Huizinga: "We hebben zelfs een wachtlijst. Op dit moment zoeken zo'n 10 mensen zo'n huis". Vooral de ruimte rond de woning maakt ze populair. Bovendien zijn de van oorsprong kleine woningen volgens de makelaar tegenwoordig behoorlijk ruim, omdat ze vaak verbouwd zijn. Een gemiddelde arbeiderswoning moet ongeveer 160.000 euro opbrengen.

Vooral mensen uit de polder (zo'n 75%) zijn op zoek naar dit type woning. De overige 25% komt uit de Randstad. De makelaar is enthousiast over het resultaat van de advertentie. Inmiddels hebben drie mensen zich gemeld die hun arbeiderswoning willen verkopen.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel