Sportbedrijf stoot racketcentrum af

Lelystad 5 september 2017
Sportbedrijf Lelystad stopt volgend jaar met de exploitatie van het racketcentrum in sportcentrum De Koploper. Volgens directeur Marcel van Dongen is het verhuren van de tennis- en squashbanen niet meer rendabel. Het Sportbedrijf gaat daarom een deel van het complex verbouwen en verhuren aan KernGezond, dat gezondheidscentra heeft in Mijdrecht, Zeist en Lelystad. Het bedrijf gaat ook de bedrijfsvoering van het racketcentrum op zich nemen.

Tennis wordt steeds minder populair
De teruggang in de verhuur van de drie tennisbanen is terug te voeren op meerdere oorzaken, zegt Van Dongen. "De populariteit van de tennissport is jaren tanende, door het gebrek aan jeugdige aanwas en het ontbreken van rolmodellen. En bij de drie Lelystadse tennisclubs kunnen de leden in de wintermaanden ook spelen, waardoor er minder contracten in de hal worden afgesloten."

Economische crisis nekte squash
Squash is altijd de tweede of derde sport van beoefenaren en er is geen sprake van een verenigingsstructuur, weet Van Dongen. "Al vrij snel nadat de economische crisis een feit was, zagen wij een spectaculaire daling in de verhuur en dat is nooit meer goedgekomen. En bij de grootste tennisvereniging LTVL kan nu ook padel gespeeld worden, een sport met squash-elementen."

Nieuw concept
In april begint de verbouwing. KernGezond start in augustus met het nieuwe concept dat gespecialiseerd is in medische fitness. "De squashbanen maken onderdeel uit van het programma dat KernGezond aanbiedt," aldus Van Dongen. De verbouwing wordt gerealiseerd op de één van de drie tennisbanen. De andere twee tennisbanen blijven vooralsnog behouden. Wat KernGezond daarmee gaat doen, is onduidelijk.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer