Kameroverleg over vliegroutes uitgesteld

Lelystad 6 september 2017
Het overleg van de Tweede Kamer met staatssecretaris Dijksma over de vliegroutes van Lelystad Airport is een week uitgesteld tot woensdag 20 september.

De reden is dat een rapport van het Britse bureau Helios over de vliegroutes nog niet klaar is. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat de second-opinion uiterlijk volgende week woensdag naar de Kamer. Dat is te kort op het voor die dag geplande overleg.

Door de vertraging van het rapport kon er woensdagmiddag ook niet over de inhoud worden gesproken tijdens het gesprek dat de staatssecretaris had met de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. Zij hebben hun brief toegelicht, waarin ze vorige week hebben aangedrongen op versnelde indeling van het Nederlandse luchtruim. Daarmee kunnen de zorgen uit met name Overijssel en Gelderland over de lage vliegroutes worden weggenomen.
Dijksma reageert volgende week in een brief aan de Kamer op de zorgen van de provincies.

De Tweede Kamer praat donderdag wel over Lelystad Airport. Dat komt aan de orde tijdens een hoorzitting over het luchtvaartbeleid in Nederland en de positie van Schiphol en de regionale vliegvelden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer