Notaris verdacht van verlenen diensten aan criminelen

Flevoland 8 september 2017
Een Flevolandse notaris is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het verlenen van diensten voor criminele activiteiten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het zou gaan om oplichting en het witwassen van crimineel geld.

Het OM meldt niet om welke notaris het gaat. Wel dat zijn kantoor en woning door de FIOD en politie dinsdag zijn doorzocht. Daarbij zijn de administratie en 12.000 euro in contacten in beslag genomen. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De derdengeldrekening van de notaris zou gebruikt zijn voor het storten van geld uit factuurfraude in het buitenland. Ook wordt hij verdacht van het vervalsen van officiële documenten om zo criminelen behulpzaam te zijn. Verder zou de notaris hebben nagelaten onderzoek te doen naar cliënten en geen melding hebben gedaan van ongebruikelijke transacties.

Flevoland telt 25 notarissen in 19 kantoren. Volgens de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie gebeurt het niet vaak dat notarissen verdacht worden van hulpverlening aan criminelen. Vorig jaar werden notarissen uit Bunnik, Amsterdam en Amstelveen aangehouden op verdenking van faillissementsfraude.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer